Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της γυναίκας είναι η κυτταρίτιδα, ένα πολύ  σημαντικό αισθητικά πρόβλημα που όλες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν. Η κυτταρίτιδα δεν είναι τίποτα άλλο παρά λιπαρές ουσίες μαζί με νερό, οι οποίες σκληραίνουν και σταθεροποιούνται στον υποδόριο ιστό του σώματός μας.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την κυτταρίτιδα έχουν σχέση όχι μόνο από τη διατροφή αλλά και από το φύλο (εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες), την ηλικία (αυξάνει όσο μεγαλώνουμε), τον καθημερινό τρόπο ζωής και τέλος από τον συνδετικό ιστό ενός ανθρώπου.

Το μασάζ κατά της κυτταρίτιδας είναι μια εξειδικευμένη τεχνική της λεμφικής μάλαξης,  που αποβλέπει στη σύσφιξη του σώματος. Ο σκοπός σε αυτή την περίπτωση είναι η φυσική διέγερση του λεμφικού συστήματος, με στόχο τη διέγερση των λεμφαδένων ώστε να επιταχυνθεί η κίνηση του λεμφικού υγρού στο σώμα. Μεγάλο μέρος των λεμφαγγείων βρίσκεται στον υποδόριο ιστό και εκεί ακριβώς είναι που στοχεύει το λεμφικό μασάζ κατά της κυτταρίτιδας.

Αυτή τη τεχνική μάλαξης προσφέρει γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, τοπική αναζωογόνηση του δέρματος, μείωση της κυτταρίτιδας και φυσικό αδυνάτισμα. Έχει καταπληκτικά αποτελέσματά στις περιπτώσεις όπου τα υγρά του σώματος και οι τοξίνες συσσωρεύονται.

Η συχνότητα που πρέπει να έχουμε στο μασάζ για αποτελεσματική αποφυγή της κυτταρίτιδας εξαρτάται από το βαθμό της (επιφανειακή κυτταρίτιδα ή βαθιά κυτταρίτιδα που απαιτούνται περισσότερες επαναλήψεις) και από τη δραστικότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στις μαλάξεις.

en_USEnglish