Αποτριχωση

 • Αποτριχωση με Ζεστο Κερι

  Με τον όρο αποτρίχωση αναφερόμαστε στην αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Η επιθυμία αποτρίχωσης και απομάκρυνσης της περίσσειας τριχοφυΐας ξεκινά συνήθως στην εφηβεία και φαίνεται να συνεχίζεται μέχρι να απαλλαγούμε οριστικά από αυτή κάνοντας αποτρίχωση. Τρίχες αναπτύσσονται στο πρόσωπο των ανδρών και στο σώμα ανδρών και γυναικών στην εφηβεία. Ορατή τριχοφυΐα υπάρχει στις μασχάλες, το εφήβαιο, τα χέρια και τα πόδια και στα δύο φύλα. Στους άνδρες αναπτύσσεται τριχοφυΐα επίσης στο στήθος, την πλάτη και το πρόσωπο. Σε αποτρίχωση καταφεύγουν άνδρες και γυναίκες για διάφορους λόγους.

  Η διαδικασία:
  – αποτρίχωση με κερί (ζεστό ή ρολέτα) ανάλογα με την περιοχή
  – εφαρμογή ελαιώδους ουσίας για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων των κεριών, τοποθέτηση καλμαντικής και αντιφλογιστικής κρέμας
  – η αποτρίχωση γίνεται κάτω από αυστηρούς κανόνες υγιεινής από αισθητικούς που γνωρίζουν όλες τις τεχνικές αποτρίχωσης, την ανατομία και την ιδιαιτερότητα της κάθε επιδερμίδας.
  – η αισθητικός δουλεύει πάντα με γάντια ενώ οι ρολέτες και τα κεριά είναι μιας χρήσης για τον καθένα ατομικά για να αποφεύγονται οι περιπτώσεις μολύνσεων και ερεθισμών.

  TIPS (για μετά την αποτρίχωση)

  – Καλό είναι να αποφεύγουμε τα στενά ρούχα (π.χ. τζιν).
  – Αποφεύγουμε την σωματική άσκηση για 24 ώρες, καθώς ο ιδρώτας και οι ρύποι θα μολύνουν και θα ερεθίσουν το δέρμα.
  – Αποφεύγουμε την χρήση νερού τουλάχιστον για 6-8 ώρες.
  – Τοποθετούμε για τις υπόλοιπες μέρες ενυδατικές κρέμες τύπου Bepanthol.
  – Απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και το μπάνιο στη θάλασσα για τουλάχιστον 24 ώρες.

 • VPL-Φωτοαποτριχωση

  Energist VPL™ – Η πιο προηγμένη και πρωτοποριακή τεχνολογία στην μόνιμη αποτρίχωση με τη χρήση του Πολλαπλού Παλμικού Φωτός. Οι σύντομες, ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες που εξασφαλίζουν μόνιμη απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας αποτελούν τον απόλυτο σύμμαχο του Retouche στον τομέα της μόνιμης αποτρίχωσης.

  Διαφορετικά είδη τριχοφυΐας

  Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι θεραπείες με το Energist VPL™ απομακρύνουν την τριχοφυΐα σε όλες τις περιοχές τόσο του προσώπου όσο και του σώματος.

  Η χρήση ιδιαίτερων παραμέτρων ανά περιοχή εξασφαλίζει τη βέλτιστη θεραπεία στους διαφορετικούς τύπους τρίχας που απαντώνται σε όλο το σώμα. Για παράδειγμα η πυκνή σύσταση της τρίχας στην περιοχή της μασχάλης αλλά και η λεπτή στην περιοχή του προσώπου, είναι εξίσου αντιμετωπίσιμες.

  Φυσικό και ασφαλές φως

  Στις θεραπείες με το Energist VPL™ χρησιμοποιούνται σύντομοι, ασφαλείς και ελεγχόμενοι παλμοί φιλτραρισμένου φωτός με στόχο την απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας μέσα σε λίγα λεπτά.

  Οι παλμοί του κόκκινου φωτός απορροφώνται από τη μελανίνη, τη χρωστική που βρίσκεται στην τρίχα. Η απορρόφηση αυτή παράγει θερμότητα, η οποία διαμέσω της τρίχας καταστρέφει τόσο τον θύλακα όσο και την ικανότητα να αναγεννιέται.

  Εκατοντάδες θυλάκων καταστρέφονται με κάθε παλμό, γεγονός που οδηγεί σε μια εύκολη και αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

  Η θεραπεία

  Ο θεραπευτής-σύμβουλος ομορφιάς του Retouche προσδιορίζει τον τύπο της τρίχας και του δέρματός σας. Στη συνέχεια οι παράμετροι αυτοί θα προσαρμοστούν στη συσκευή χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του Energist VPL™ που ταιριάζουν καλύτερα στα δικά σας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

  Οι τρίχες που καλύπτουν την υπό θεραπεία περιοχή κόβονται και εφαρμόζεται ένα δροσερό gel έτσι ώστε η χρήση του φωτός να είναι πραγματικά αποτελεσματική, δίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της θεραπείας με το Energist VPL™.

  Στη συνέχεια εφαρμόζουμε την κεφαλή του Energist VPL™ στην αντίστοιχη περιοχή. Το δέρμα εκτίθεται στη συνέχεια σε μία σειρά φωτοπαλμών ταχύτατης διαδοχής. Η θεραπεία είναι πραγματικά γρήγορη, ασφαλής και διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

  Ορατά αποτελέσματα

  Οι τρίχες που εκτέθηκαν στο Πολλαπλά Παλμικό Φως αποβάλλονται από τον οργανισμό με φυσικό τρόπο σε ένα χρονικό διάστημα, από μία έως τρεις εβδομάδες, αφήνοντας το δέρμα απαλό, λείο και μεταξένιο.

  Κατά την περίοδο ανάπτυξης της τρίχας ενδείκνυται μια σειρά θεραπειών προκειμένου να επιτευχθεί η πρόληψη δημιουργίας νέων, στην υπό θεραπεία περιοχή.  Είμαστε οι πλέον κατάλληλοι να σας ενημερώσουμε για τον απαιτούμενο αριθμό συνεδριών που θα χρειαστούν.

  Ο κύκλος ανάπτυξης των τριχών διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες που διανύουν την περίοδο της περί-εμμηνόπαυσης και εμμηνόπαυσης βιώνουν τη βαθμιαία εμφάνιση και ανάπτυξη νέων τριχών, οφειλόμενη στην αυξημένη ορμονική λειτουργία.


elΕλληνικά