ακρα

  • MANICURE

    Το manicure είναι μια διαδικασία κατά την οποία γίνεται καθαρισμός και σχηματισμός των νυχιών στα χέρια. Το ιδανικό σχήμα των νυχιών καθορίζεται από τις μεταβαλλόμενες τάσεις. Ένα manicure αποτελείται από κάποια διαδοχικά βήματα. Αρχικά γίνεται λιμάρισμα των νυχιών ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια μαλακώνουμε το επωνύχιο είτε μέσω της εφαρμογής ενός χημικού παράγοντα είτε αφήνοντας τα δάχτυλα να μουλιάσουν σε ζεστό νερό.

    Μόλις μαλακώσει και γίνει εύπλαστο, σπρώχνουμε το επωνύχιο που είναι προσκολλημένο στο νύχι και γίνεται αφαίρεση του νεκρού τμήματος του. Έπειτα γίνεται εφαρμογή αναπλαστικού προϊόντος και μάλαξη στα νύχια και τα δάκτυλα, ενώ η λιπαρότητα αφαιρείται από την πλάκα του νυχιού μέσω της χρήσης αντισηπτικού. Τέλος, εφαρμόζεται η βάση βερνικιού, το βερνίκι και γυαλιστικό βερνικιού (top coat).

  • MANICURE Shellac

    Το manicure shellac έχει ακριβώς την διαδικασία με το απλό manicure και η μόνη διαφορά είναι στο βερνίκι (shellac).

    Τα shellac  είναι ημιμόνιμα βερνίκια για τα νύχια, ή βερνίκια νυχιών με φωτοσκλήρυνση, για την ικανοποίηση της ζήτησης βερνικιών που στεγνώνουν γρήγορα και έχουν μεγάλη διάρκεια από τους καταναλωτές. Τα shellac είναι ανθεκτικά στο ξεφλούδισμα και έχουν σχεδιαστεί για χρήση επάνω από τα φυσικά νύχια για 2 εβδομάδες περίπου, ενώ  η αφαίρεσή τους επιτυγχάνεται με χρήση καθαρού ασετόν.

    Τα shellac περιέχουν τις ίδιες χρωστικές που χρησιμοποιούνται στα παραδοσιακά βερνίκια νυχιών, αλλά χρησιμοποιείται και μια βάση που περιέχει φωτοεκκινητές πολυμερισμού και μεθακρυλικά ή ακρυλικά ολιγομερή και μονομερή αντί για την τυπική βάση διαλύτη / ρητίνης.

  • Pedicure

    Το pedicure ως λέξη, αναφέρεται στην επιφανειακή καλλυντική περιποίηση των ποδιών και των νυχιών στα πόδια.

    Θεωρείται ότι το pedicure αποτελεί μια καλοκαιρινή συνήθεια. Ωστόσο, το χειμώνα τα πόδια μας χρειάζονται περισσότερη περιποίηση, λόγω των κλειστών παπουτσιών.

    Ένα pedicure, λοιπόν, στον χώρο μας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ασθενειών και διαταραχών των νυχιών, καθώς πραγματοποιείται πλήρης  καθαρισμός τους. Το pedicure, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στα νύχια, καθώς εφαρμόζουμε εμβάπτιση των ποδιών σε νερό με αιθέρια έλαια για την ανακούφιση και την πρόληψη των οιδημάτων των ποδιών, παρέχουμε φροντίδα για τους κάλους και αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα από τις πτέρνες.

    Επιπλέον, μασάζ  για τόνωση της κυκλοφορίας, ενυδατική μάσκα – παραφινόλουτρα είναι τα ιδιαίτερα χρήσιμα και θεραπευτικά μέσα, που εφαρμόζονται στο κέντρο αισθητικής μας.  Τα πέλματα είναι αυτά, που δέχονται τις πιέσεις από το βάρος του σώματος αλλά και τις δερματικές αλλαγές από τα παπούτσια. Είναι σημαντικό για γυναίκες και άνδρες να έχουν όμορφα και περιποιημένα άκρα.

    Με τις θεραπείες αυτές το πόδι και το πέλμα, αναζωογονούνται και “αναπνέουν” καλύτερα, ενώ και η οπτική αισθητική τους βελτιώνεται πολύ.

  • Pedicure Shellac

    Το pedicure shellac είναι η ίδια διαδικασία με το απλό pedicure και η μόνη διαφορά είναι στο βερνίκι.

    Τα shellac  είναι ημιμόνιμα βερνίκια για τα νύχια, ή βερνίκια νυχιών με φωτοσκλήρυνση, για την ικανοποίηση της ζήτησης βερνικιών που στεγνώνουν γρήγορα και έχουν μεγάλη διάρκεια από τους καταναλωτές. Τα shellac είναι ανθεκτικά στο ξεφλούδισμα και έχουν σχεδιαστεί για χρήση επάνω από τα φυσικά νύχια για 2 εβδομάδες περίπου, ενώ η αφαίρεσή τους επιτυγχάνεται με χρήση καθαρού ασετόν.

    Τα shellac περιέχουν τις ίδιες χρωστικές που χρησιμοποιούνται στα παραδοσιακά βερνίκια νυχιών, αλλά χρησιμοποιείται και μια βάση που περιέχει φωτοεκκινητές πολυμερισμού και μεθακρυλικά ή ακρυλικά ολιγομερή και μονομερή αντί για την τυπική βάση διαλύτη / ρητίνης.

  • Τεχνητα Νυχια

    Τα τεχνητά νύχια, χρησιμεύουν κυρίως για να επεκτείνουμε το φυσικό νύχι και να δώσουν ένα μόνιμο σχήμα και σχέδιο. Παλιά χρησίμευε και σαν «ενίσχυση φυσικού νυχιού», κάτι που έχει ξεπεραστεί με τα μόνιμα βερνίκια.

    Διαρκεί περίπου 20 μέρες ανάλογα με τη φυσική προέκταση του νυχιού. Σαν υλικό, διατηρείται αναλλοίωτο στο νύχι για πολύ περισσότερο από 20 μέρες. Όμως, επειδή το νύχι μεγαλώνει,  εμφανίζεται ένα κενό στο επάνω μέρος, που το καθιστά άχρηστο μετά από 15-25 μέρες, ανάλογα τη ταχύτητα που μεγαλώνει το νύχι σε κάθε οργανισμό. Μετά από αυτό το διάστημα μπορείτε να κάνετε συντήρηση των τεχνητών για να κρατήσουν άλλο τόσο.

    Με τα τεχνητά νύχια, μπορούμε να δώσουμε μέγεθος και σχήμα σχεδόν σε κάθε νύχι. Η προέκταση μπορεί να γίνει με tips ή φόρμα. Τα tips είναι πλαστικά νύχια που κολλάνε επάνω στο φυσικό νύχι και στη συνέχεια καλύπτονται από το υλικό του τεχνητού νυχιού. Η φόρμα αντικαθιστά τα tips, κάνοντας το υλικό να σταθεί σε σχήμα επάνω στο νύχι. Η καταλληλότητα κάθε προέκτασης, εξαρτάται από το μέγεθος του φυσικού νυχιού.

    Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα τεχνητά νύχια είναι Gel ή ακρυλικό. Το Gel, είναι ένα παχύρευστο υλικό σε μορφή τζελ, που πολυμερίζεται σε λάμπες UV ή LED  για να σταθεροποιηθεί.

    Το ακρυλικό, είναι υλικό που τοποθετείται επάνω στο νύχι . Είναι σκόνη ακρυλικού που με το κατάλληλο υγρό και την έκθεση στο περιβάλλον γίνεται συμπαγές, σταθεροποιείται και γίνεται σκληρό και σταθερό. Τοποθετείται επάνω στο νύχι και μέχρι να στεγνώσει είναι πολύ εύπλαστο και τοποθετείται όπως επιθυμούμε. Μετά γίνεται σκληρό και ανθεκτικό και παραμένει αναλλοίωτο.

    Κάθε τεχνητό νύχι μπορεί να βαφτεί με μόνιμο βερνίκι, με χρωματιστό υλικό (πχ χρωματιστό ακρυλικό ή χρωματιστό τζέλ) ή με απλό βερνίκι.

    Η αφαίρεση των τεχνητών γίνεται με εμποτισμό σε καθαρό ασετόν, ή ειδικό αφαιρετικό και αρκετό τρίψιμο με λίμα ή τροχό. Η αφαίρεση είναι χρονοβόρα διαδικασία και πρέπει να γίνεται από ειδικούς για να μην προκληθεί ζημιά στο νύχι.

  • Extend Base

    Είναι καινοτόμα προιόντα και συγκαταλέγονται στα ημιμόνιμα βερνίκια.Είναι  ταυτόχρονα

    -βάση

    -χρώμα

    -top coat

    Δίνουν την δυνατότητα  ενίσχυσης  του φυσικού νυχιού και επιμήκυνσης  από 1 εως  2 εκατοστά ! Μπορούμε δηλαδή  να ομαλοποιήσουμε ή να διορθώσουμε ατέλειες  στην επιφάνεια της πλάκας του νυχιού, αλλά κ να μακρύνουμε εύκολα κάποιο νύχι σας  που έσπασε ή και όλα!

    Αφαιρείτε κανονικά σαν ημιμόνιμο βερνίκι με την χρήση του καθαρού ασετόν,χωρίς να υπάρχει φθορά στην επιφάνεια του νυχιού σας.

  • Dipping Nails

    Για μερικές γυναίκες το να κρατήσουν ένα μανικιούρ για δύο ολόκληρες εβδομάδες φαντάζει με ένα άπιαστο όνειρο ακόμα κ με το ημιμόνιμο μανικιουρ! Λόγω της  αδυναμίας των νυχιών τους μπορεί να τους στερήσει τα περιποιημένα άκρα που θέλουν να έχουν κάθε φορά. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως ακόμη και οι γυναίκες που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, δε θέλουν να εξασφαλίσουν τη μέγιστη διάρκεια στο ημιμόνιμο μανικιούρ τους.

    Το dipping  είναι μια άοσμη ενισχυτική εφαρμογή που καλύπτει τα νύχια σας με σκόνη χωρίς να υπάρχει ανάγκη χτισίματος. Γίνετε μόνο ως φυσική ενίσχυση δηλαδή  και όχι για επιμήκυνση των νυχιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με χρωματιστή σκόνη εξ αρχής ή να ολοκληρώσουμε βάφοντας το με ημιμόνιμο βερνίκι.

    Ιδιαίτερα ανθεκτικό ακόμα κ σε επαγγέλματα που τα χέρια έρχονται σε συχνή επαφή με νερά ή απορρυπαντικά.
    Στις 25-30 ημέρες χρειάζεται να αφαιρεθεί και να ξανατοποθετηθεί αν θελήσουμε.Η αφαίρεση είναι εύκολη σχετικά καθώς γίνετε με εμβύθιση σε καθαρό ασετόν.

    Αυτή η τεχνολογία σας γλυτώνει χρόνο, προσφέροντας ένα ελαστικό,εντελώς φυσικό και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα χωρίς να καταστρέφει τα φυσικά σας νύχια.

    Αυτό που συνίσταται  είναι να μην επιχειρείτε να τα αφαιρείτε μόνες σας στο σπίτι, καθώς χρειάζεται συγκεκριμένη προεργασία και ειδική φροντίδα μετά την αφαίρεση.


ενυδατωση ανω & κατω ακρων

  • Παραφινολουτρο

    Το παραφινόλουτρο είναι μία θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης. Αν θέλετε τα πόδια ή τα χέρια σας να είναι μαλακά και ενυδατωμένα, αρκεί 1 παραφινόλουτρο κάθε 3 με 4 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα είναι θαυματουργό.

    Παραφινόλουτρα έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια με επιτυχία σε θεραπείες για την αρθρίτιδα, τη μείωση του πρηξίματος, φλεγμονή των αρθρώσεων, ατοπική δερματίτιδα, ρευματισμούς και την ενίσχυση του συνδετικού ιστού. Για θεραπείες παθήσεων χρειάζονται το λιγότερο 10 συνεδρίες ανά τακτά διαστήματα.

    Ένα τραχύ, ξηρό, αφυδατωμένο ή σκασμένο δέρμα στα χέρια, πόδια, αγκώνες ή γόνατα μπορεί να αντιμετωπιστεί με λουτρά παραφίνης.

    Είναι μια αποφρακτική, θερμική θεραπεία, η οποία όχι μόνον φροντίζει και ενυδατώνει το δέρμα, αλλά διεγείρει και την κυκλοφορία του αίματος.

    *Όταν τα χέρια ή τα πόδια σας βυθίζονται στο κερί παραφίνης, αρχίζουν να ιδρώνουν και να αιματώνονται. Μέσω της απόφραξης και της θερμοκρασία της παραφίνης που διαρκεί 10 με 15 λεπτά, οι πόροι του δέρματος ανοίγουν, με αποτέλεσμα το προϊόν φροντίδας δέρματος που προηγουμένως εφαρμόσαμε, να εισχωρήσει με το βέλτιστο τρόπο στο δέρμα. Ακόμα και μετά την πρώτη θεραπεία το δέρμα σας είναι εμφανώς πιο λείο και μαλακό.

  • Peeling & Μασκα

    Για όμορφο δέρμα  και για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα προτείνουμε το spa χεριών και ποδιών.

    Χρησιμοποιούμε για αρχή ένα απολεπιστικό χεριών/ποδιών με κόκκους (exfoliating crystals), για να απομακρύνουμε απαλά τα νεκρά κύτταρα και να προετοιμάσουμε το δέρμα έτσι ώστε να απορροφήσει καλύτερα την υγρασία της μάσκας και της λοσιόν που θα χρησιμοποιήσουμε στο επόμενο βήμα.

    Στη συνέχεια τοποθετούμε μια κρέμα υπερ-ενυδατική/ serum (crystal activator), σχεδιασμένη για να ενεργοποιεί τα exfoliating crystals δημιουργώντας ένα σύμπλεγμα AHA που εισχωρεί βαθιά στο δέρμα.

    Είναι ένα προϊόν που αποτελεί την δεύτερη φάση απολέπισης και συνδυάζεται αποκλειστικά με το Exfoliating Crystals. Ο συνδυασμός των δύο δημιουργεί μια βαθιά ενυδατική αγωγή απολέπισης καθότι περιέχει Vitamin E και τέσσερα διαφορετικά τονωτικά που εγκλωβίζουν την ενυδάτωση, προσφέροντας νεανική λάμψη και μείωση των ορατών σημαδιών της γήρανσης .

    1ο στάδιο:
    – Χρησιμοποιούμε  το Crystal Activator  κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις  με μία μικρή ποσότητα από Exfoliating Crystals στα χέρια και τους βραχίονες / πέλματα και γάμπες.
    – Ακολουθούμε με μια ίση ποσότητα από Crystal Activator και κάνουμε απαλό μασάζ, ώσπου τα Exfoliating Crystals να διαλυθούν και να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα.
    – Τυλίγουμε τα χέρια /πόδια σε ζεστές, υγρές πετσέτες.
    – Αφήνουμε  να εισχωρήσει για 3-5 λεπτά, ξετυλίγουμε  και σκουπίζουμε με ένα υγρό πανί.

    Το τελικό στάδιο της θεραπείας spa είναι η εφαρμογή μιας πολυτελούς μάσκας για τα χέρια /πόδια, που περιποιείται βαθιά και αποκαθιστά το δέρμα, αφήνοντας μια υγιή λάμψη. Περιέχει ένα θρεπτικό μείγμα από έλαιο αμυγδάλου, έλαιο jojoba και Vitamin E.

    2ο στάδιο:
    – Εφαρμόζουμε μία λεπτή στρώση προϊόντος στις άκρες των χεριών /ποδιών  και τα δάκτυλα, και μετά τα τυλίγουμε σε ζεστές πετσέτες ή θερμαινόμενα γάντια.
    – Αφού περάσουν 3-5 λεπτά, αφαιρούμε τις πετσέτες /γάντια και την εναπομείνασα μάσκα με ένα απαλό σφουγγάρι.
    – Στεγνώνουμε προσεκτικά με μία καθαρή πετσέτα και κάνουμε μασάζ με μία θρεπτική κρέμα.


ανακουφιση πονου κατω ακρων

  • Κρυοθεραπεια

    Κατά την καλοκαιρινή περίοδο πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες παραπονιούνται για πρήξιμο στα πόδια, αίσθηση βάρους και καταπόνηση. Το πρήξιμο των ποδιών προκαλεί δυσφορία και κάνει δύσκολη την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων.

    Κάθε μέρα τα πόδια μας μεταφέρουν όλο το βάρος του σώματός μας που σημαίνει ότι πρέπει πάντα να είναι δυνατά . Έτσι η φλεβική ανεπάρκεια μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Τα πρώτα συμπτώματα χαρακτηρίζονται από πόνο, αίσθηση βάρους, πρήξιμο, κούραση, αίσθηση τσιμπήματος ή νυχτερινές κράμπες.

    Η κρυοθεραπεία έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα στην ανακούφιση των κουρασμένων – πρησμένων ποδιών. Η αγγειοσυστολή που προκαλείται από ειδικά εκχυλίσματα βοτάνων προκαλεί την αίσθηση κρύου στο δέρμα και είναι πολύ χρήσιμη σε περιπτώσεις πρηξίματος.

    Τοποθετούμε στα πέλματα και στις γάμπες εμποτισμένες γάζες ή πετσέτες με ανάλογο προϊόν της κρυοθεραπείας (gel). Χρησιμοποιούμε προϊόντα κυρίως με βάση τη μέντα και το έλαιο του ευκαλύπτου. Συνδυαστικά με την δροσιστική μινθόλη και την αλόη, η εξαιρετική αυτή σύνθεση του δροσιστικού gel,  ανακουφίζει και ενυδατώνει τα  κουρασμένα και ταλαιπωρημένα πόδια .

    Οφέλη
    – αλόη (ενυδατώνει τα ξηρά πόδια, ενώ παράλληλα τα καταπραΰνει)
    – έλαιο από ευκάλυπτο (έχει αντισηπτικές, απολυμαντικές και ευεργετικές για την κυκλοφορία του αίματος ιδιότητες)
    – Μινθόλη (γνωστή για την αντισηπτική της ιδιότητα, έχει επιπλέον τονωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες)

    * Υπάρχουν ειδικές θεραπείες αισθητικής με προϊόντα πλούσια σε αιθέρια έλαια μέντας που σε συνδυασμό με το λεμφικό μασάζ μπορούν να ανακουφίσουν τα πρησμένα πόδια.

    * Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό προϊόν όσο συχνά χρειάζεται.

  • Peeling & Μασκα Μεντας

    Το απολεπιστικό scrub που χρησιμοποιούμε στην θεραπεία μας ανακουφίζει το σκληρό και ξηρό δέρμα, ενώ παράλληλα το έλαιο καρυδιού Macadamia, αφήνει την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη.

    Μια θερμή αίσθηση τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα περιποιείται το δέρμα.

    Εφαρμογή

    Εφαρμόζουμε μια μικρή ποσότητα από το pedi scrub σε βρεγμένη επιδερμίδα, και κάνουμε απαλό μασάζ. Επικεντρωνόμαστε  στις τραχιές, ξηρές περιοχές για 2-3 λεπτά. Ξεπλένουμε, στεγνώνουμε και απλώνουμε μια λεπτή, ομοιόμορφη στρώση μάσκας στο κάτω πόδι (πέλμα, ταρσό, δάκτυλα, φτέρνα) έως και τον αστράγαλο.

    Η χαρακτηριστική αυτή μάσκα ποδιών είναι ένα μείγμα από βότανα & αναζωογονητική μέντα, ενυδατικά εκχυλίσματα θαλάσσης και ιαματικό άργιλο.

    Αναζωογονεί το πέλμα, αφήνει απαλή την επιδερμίδα, διατηρεί ενυδατωμένο και δροσερό το πόδι για αρκετή ώρα μετά την θεραπεία.

    Οφέλη
    – δροσίζει τα πόδια με φυσική μενθόλη
    – με τη βοήθεια της πανθενόλης, ελκύει και συγκρατεί την υγρασία μέσα στο δέρμα
    – συντελεί στην ανακούφιση των φλεγμονών και των ερεθισμών
    – διατηρεί τα πόδια αναζωογονημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση του pedicure
    – παρέχει τις αρωματοθεραπευτικές ιδιότητες του φυσικού ελαίου από μέντα
    – παρέχει μια πλήρη και ολοκληρωμένη περιποίηση για τα πόδια


elΕλληνικά